Vecka 49

Hej alla elever och vårdnadshavare i åk 7!

Veckorna rusar fram i vanlig ordning och kommande vecka blir intensiv med uppsamling innan betygen ska sättas fredag den 14/12. Ni som har rest eller uppgifter att lämna in behöver därför göra det så snart som möjligt för att vi kan göra våra sista bedömningar.

Tyvärr har denna vecka bestått av en hel del tråkigheter vilket gör oss otroligt ledsna. Bland annat har någon tagit sig in i 7B´s klassrum och hällt tavelrengöring i mobillådan. Detta upptäcktes inte när mobilerna samlades in i början av lektionen utan först när telefonerna delades ut igen. Händelsen är polisanmäld och ett försäkringsärende är startat. Berörda vårdnadshavare är kontaktade och vi får fortsätta ha en dialog framöver hur vi löser detta. I och med denna händelse har det sedan startat en del ryktesspridningar kring vem som har gjort det och här blir ni föräldrar extra viktiga! Om man inte har sett något måste man vara ytterst försiktig med att anklaga eller gissa vem som kan ligga bakom. Nu sprids rykten på sociala medier och det behöver vi hålla koll på, både här i skolan och hemma. Elever ska inte behöva stanna hemma för att de är oroliga för att bli anklagad för saker man inte gjort.

Vi märker även en ökning av ett tråkigt språkbruk samt allmän skadegörelse av våra lokaler. Det slängs papper och annat skräp på golven, man sliter ner saker från väggarna, gömmer skor för varandra  för att nämna några exempel. Dessutom kallar eleverna varandra för både det ena och andra (passar sig inte i skrift!) och även detta måste få ett slut! Vi kommer att ta ett krafttag kring allt det här och kontakta er föräldrar om det inte får ett slut. Om vi inte ser en förbättring behöver vi kalla hit berörda föräldrar för ett möte alternativ vara med i skolan.  Tråkigt att behöva skriva dessa rader men just nu kan vi lärare inte lägga vårt fokus på undervisningen och det är inte ok.

Det börjar fyllas på bedömningar i IST, gå in där tillsammans för att se alla bedömda kunskapskrav.

Vi påminner även att gå in på Skolportalen/Dexter och kolla att era kontaktuppgifter stämmer där. I vissa fall behöver vi komma i kontakt med er via telefon och/eller mail och då är det viktigt att det är korrekt.

Vår spanskalärare John är föräldraledig fram till jullovet och det innebär att 7A inte kommer att ha någon spanskaundervisning på tisdagarna som är kvar denna termin. Det samma gäller för 7B och 7C på torsdag morgon. Skolstart kl 10:35 istället.

Fredag den 21/12 är det julavslutning och höstterminens sista dag. Skoldagen är slut kl 10 så ingen lunch serveras denna dag. Vi startar kl 8:10 som vanligt.

Pedagogerna i åk 7 önskar er alla en trevlig helg och glad andra advent.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *