Vecka 37

VIKTIGA KOM-I-HÅG FÖR VECKAN
• Ta med ett klädesplagg till textilslöjden på torsdag 12 september
• Lämna in faktatext i svenska på fredag 13 september

Hej!

Tack till alla er som deltog på föräldramötet. Detta är presentationen som vi pratade kring i onsdags.

Föräldramöte 4 september 2019 2019-09-04 05_44_25 2019-09-06 12_48_53

Det kom fram att många inte får ett mail när bloggen uppdateras. Vi provar att radera mailen och lägga in den på nytt. Kontakta er mentor för hjälp. Alternativet att man kan lägga bloggen på hemskärmen så att man regelbundet går in och tar del av informationen. Bloggen är vår kanal för information till er.

Alla föräldrar i åk 8 är välkomna till en föräldragrupp på facebook. Sök på Steningehöjden klass 8.

Fältarna var på plats på föräldramötet och informerade bla om deras arbete och droger i kommunen. Den 10 Oktober 17:30-21:00 bjuder de in till en träff i Biokällan. Det är en infomrationskväll som heter Grattis, du har en tonåring.

Innehåll: 1000 möjligheter pratar om ungas relationer, fältarna berättar om sitt arbete, familjecentrum från IFO kommer med tips om hur man kan tänka kring tonåringar problematik, mini-maria om alkohol och narkotika-bedömning och polisen om situationen i kommunen och tips på hur man kan upptäcka missbruk.

ÄMNESKOLLEN
Svenska
Denna vecka har eleverna skrivit på sina faktatexter om sina förebilder. Den 6 september ska eleverna lämnat in faktatexterna för att få individuell respons från mig. Under vecka 37 kommer samtliga elever sedermera få tillbaka min respons för att sedan bearbeta sina faktatexter för att slutligen lämna in den färdiga faktatexten på fredag 13 september. Syftet med detta är för att samtliga elever ska få möjlighet att utveckla sitt skrivande och genom bearbetning bli mer medveten om vad hen behöver arbeta vidare med.

Inom detta moment ska sedan eleverna skapa en varsin digital presentation om den valda förebilden. Introduktion för detta kommer att ges under vecka 37 och under vecka 38 kommer eleverna få redovisa den digitala presentationen enskilt. Därefter är detta moment avslutat. Låt gärna eleverna få visa sin digitala presentation.

Från och med denna vecka har nästan alla elever fått tillgång till sina ipads. Utöver min undervisning på skoltid har jag även en flik för ämnet svenska i bloggen, där jag kommer att uppdatera och informera eleverna. På så sätt är det möjligt för er hemma att följa med i svenskundervisningen.

Jag önskar en öppen dialog mellan hem och skola, för att vi på bästa sätt ska hjälpa eleverna i ämnet svenska. Om ni har frågor eller funderingar är ni välkomna att mejla mig.

Idrott och hälsa 

Vi fortsätter att arbeta med friluftsliv och lekar i skogen. Det handlar om att kunna anpassa sig efter olika situationer, miljöer och regler. Ibland är det riktigt härligt väder med sol och varmt, då ställer det inte så mycket krav på rätt utrustning. Desto större krav blir det när det regnar och är lite kallare, för att få till ett lyckat friluftsliv. Fråga gärna hemma vilka tre kriterier det ska vara för att friluftsaktiviteten ska bli lyckad.

Vi önskar er en trevlig helg! 🍀

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *