Vecka 37

VIKTIGT INFÖR VECKAN

Studiestöd, 15-16 tisdag & torsdag

Fotografering, tis-tor

Vi har haft en härlig vecka tillsammans och alla ämnen har kommit igång med sitt arbete! Några klasser har skrivit prov i både matematik och SO denna vecka. Fråga gärna hemma hur det har gått 🌟

8B har tränat på pluggstruktur och lärt sig använda verktyget kalender som finns i iPaden. Tanken är att hjälpa eleverna att få mer koll på sin vardag med hjälp av paddan. Vi började med att lägga in en aktivitet i kalendern.

Vi har skolfotografering nästa vecka och här kommer information angående den:

Här kommer info från vår Studie- och Yrkesvägledare Anette Svensson

ÄMNESKOLLEN
Spanska
Elevernas kursmaterial hittar du på www.johndroguett.org. Längst ner på den sidan hittar du texten ‘PLANERING’ (längst ner till höger på dator). Klicka på den länken för att komma till planeringen för respektive klass. Planeringen är ännu inte helt klar för hela läsåret, men mitt mål är att ha en årsplanering för samtliga lektioner i spanska klar till nästa vecka. Gå gärna in på planeringssidan kontinuerligt för att se vad ditt/era barn arbetar med för tillfället och vad vi ska arbeta med på lektionerna framöver. Planeringssidan uppdateras dagligen då eleverna tillsammans med mig reviderar den löpande. Eleverna är aktivt med i den processen, dels för elevinflytandets skull samt för deras motivations skull. Forskningen visar entydigt att inflytande ger högre grad av engagemang och motivation. Dessutom är elevinflytande ett viktigt inslag i undervisningen enligt läroplanen.

Alla elever arbetar i olika takt och det som står på planeringen är l“normaltakt”. Vill man arbeta snabbare, går det naturligtvis bra och t.o.m. önskvärt. Om en elev inte hinner med “normaltakt” tar jag och berörd elev fram en specialplan som sedan kommuniceras till berörd/berörda vårdnadshavare.

Vill man kontakta mig, är det enklast att gå in på www.johndroguett.org och under ‘KONTAKT’ skriva ett mail direkt till mig (längst ner på till vänster på dator). Mitt mål är att så många elever som möjligt når godkänt betyg senast i slutet av november månad på höstterminen och i slutet av april på vårterminen. Detta för att de ska ha tillräcklig tid för att kunna repetera det de lärt sig den sista månaden i varje termin och på så sätt kunna nå de högre betygen i större utsträckning. De flesta eleverna som jag undervisar brukar vanligtvis nå godkänt en månad innan betygssättning och med er hjälp som vårdnadshavare blir den resan enklare för både eleven och för mig som lärare.

Vi önskar er en trevlig helg! 🍀

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *