Vecka 39

VIKTIGT INFÖR NÄSTA VECKA

Tisdag

Elevledda utvecklingssamtal från klockan 13,

Föräldrasamråd med rektor Helena kl 18-19.30

Hej!

För eleverna blev detta en kort arbetsvecka, som dessutom innehöll simning. Nästa vecka börjar vi med de elevledda utvecklingssamtalen på tisdagen, vi kommer då att skicka hem eleverna med en uppgift som de ska arbeta med tisdag och även måndag veckan efter.

Vi lärare på skolan har ägnat studiedagarna åt att lära oss verktyget Teams som är en plattform vi kommer använda för att arbeta mot eleverna.

Så här kan det se ut i elevernas Team, där alla ämnen kommer ha sina egna kanaler med information och uppgifter. Kika in i ämnena som förälder och gör dig delaktig 🍀 Du hittar elevernas uppgifter i menyn längst ner, där kan du se vad ditt barn har för uppgifter i skolan.

Vi kämpar med att få eleverna att förstå att trivselreglerna är för att alla ska trivas i skolan. Tex att ta av sig jackan och lämna den i skåpet eller hänga den på kroken utanför matsalen. Tycker man att det är kallt så tar man med sig en extra tröja.

ÄMNESKOLLEN

Idrott & Hälsa

Denna vecka har vi spenderat i simhallen. Ett önskemål från oss idrottslärare är att ni tränar på att dyka från kanten och att hämta saker på botten. Viktig kunskap som kan rädda liv 🌟 Nästa vecka sätter vi igång med orientering. Då kommer vi att träna förmågan att läsa kartan, passa kartan, karttecken mm. Kläder efter väder, detta är det sista momenten som vi arbetar med utomhus och vi arbetar med vecka 40-43.

Mvh,

Åsa & Lollo

Spanska

För spanskans del gäller det att kontinuerligt gå in på planeringen för att se vad vi arbetar med och vad vi ska arbeta med, samt när vi har tester och annat.

Det enklaste för att hitta planeringen är att gå in på www.johndroguett.com/planering och där klicka på ’Planering: Steningehöjdens skola” och sedan välja respektive spanskgrupp.

För de grupper som skulle ha test idag eller igår, blir testen första spansklektionen nästa vecka istället då jag var frånvarande.

Kontakt med mig sker enklast genom att du skriver ett meddelande till mig längst ner på startsidan på www.johndroguett.com under ’Kontakt’.

Med vänlig hälsning, John

SVENSKA 

Emma hälsar att hon har uppdaterat sin Svenska-flik här på bloggen. Där hittar ni all information om undervisningen i svenska.

Nu önskar vi er en fantastisk sista helg i september! 🍂🍁

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *