Glad Sommar 🌸

Idag släpper vi iväg alla härliga elever på ett lång och härligt sommarlov!
Sov länge, ät en glass om dagen och bada mycket!
Njut av långa lediga dagar, men kom samtidigt ihåg att hålla avstånd och att följa viktiga restriktioner från Folkhälsomyndigheten 💚

Vi lämnar en annorlunda termin bakom oss, men det är också en termin som vi lärt oss mycket av. Utifrån elevernas utvärdering kan vi se att terminen utvecklat eleverna och att det varit en tuffare termin än vanligt. Vi har lärt oss nya begrepp som pandemi, flockimmunitet och vem Anders Tegnell är. Vi har också lärt oss att vara flexibla, att snabbt kunna ta del av viktig information, några elever har fått ta stort ansvar genom studier på distans, även vi lärare har fått tänka till och tänka klokt kring uppgifter i undervisningen.

Nu väntar ett välförtjänt lov och vi laddar batterierna för att ta oss an årskurs 9 nästa läsår! Det allra sista läsåret på grundskolan för våra elever. Även där ser vi i utvärderingarna att eleverna ser fram emot att få flytta in i nya skolbyggnaden!

Vi startar läsåret med Meet your teacher, den 17 augusti, precis som vi gjorde detta läsår. Tider meddelas av mentorer, antingen med betygsbrevet eller när vi är åter på plats i augusti 🍀 Sedan startar eleverna i sin mentorsklass klockan 8.30 den 18 augusti.

Nästa läsårs tema kommer att handla om GRIT, och det vi vill locka fram och fokusera på är elevernas förmåga att sätta upp och orka hålla i för att nå uppsatta mål. Kortfattat – Lite jävlar anamma 🙂🌟

Om du som förälder och vårdnadshavare vill sätta dig in i detta så kan vi tipsa om dessa två poddar att lyssna på i solstolen:

GRIT

HJÄRNANS UTVECKLING 

 

Glad sommar önskar all personal på Steningehöjdens skola! 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *