Vecka 42

Hej!
Nu är det en vecka kvar till höstlovet. Vi vill att ni pratar hemma om att orka kämpa hela vägen fram till lovet och att inte ge upp. Det är viktigt att komma utvilad och mätt till skolan. Prata hemma om vad som är bra rutiner att ha för att orka en hel skoldag. Tex att lägga sig i tid, ställa klockan så att det inte blir stressigt, äta frukost, ta med ett mellanmål/frukt, ha en laddad iPad mm. Det är viktiga rutiner som i slutändan kan vara avgörande om man orkar eller ej.

I veckan kommer vi att arrangera Fokusdag på högstadiet så att eleverna får ytterligare en möjlighet att fördjupa sig, höja sig, komma ikapp, göra omprov. Det har varit lyckat tidigare och vi hoppas att det ska bli lyckat även i år.

Under höstlovet kommer vi att göra ordning betygsvarningar som skickas hem per post till er. Det kommer en blankett där varningarna är sammanställda, sedan är det underlag i alla ämnen det man riskerar att inte nå godkänt.


Viktigt nästa vecka:

Måndag: 9B kartpromenad bedömning 

Tisdag: 9B + 9C prov religion, Studiestöd 15-16

Onsdag: Fokusdag, schemabrytande dag, 8.30-15.00

Torsdag: 9A, 9C Prov NO, 9AC kartpromenad bedömning 

Fredag: 9BC Prov i spanska, 9C Phrases engelska, 9A prov religion, Teater Slava sista besöket 

 

ENGELSKA 9C
Lär dig stavningen och betydelsen av uttrycken som hjälper dig att samtala och interagera under den muntliga delen av NP efter lovet. Du hittar uttrycken under uppgifter på Teams. (en bild)

IDROTT OCH HÄLSA
I veckan hade vi en härlig friluftsdag med orienteringsbanor ute i Rävsta. Vädret var med oss och solen sken hela dagen. Detta var en del i förberedelserna inför bedömningen i orientering som sker vecka 43 och vecka 45. Vi kommer att gå en kartpromenad i Rävsta-området och du markerar på kartan vart du tror att vi befinner oss. Halva klassen gör provet och halva klassen tränar kondition genom att springa minst 2 varv runt ängen.

NO 9a/9c
På torsdag har 9a och 9c prov om alkoholer syror och estrar. Det finns självtester på teams för att se vad man kan inför provet.

SVENSKA 9a/9c
Vi har precis avslutat novellerna och övat inför det nationella provet i svenska. Vi kommer att påbörja ett nytt moment nästa vecka där vi ska arbeta med krönikor.

HKK
HKK jobbar vidare med näringslära. Vi ska träna på att reda också.

MA🧮
Eleverna i åk 9 har haft prov i algebra. Omprov tillfället för 9B och 9C  är fokusdagen onsdag 21/10.
Den här veckan har vi börjat med samband och förändring. Planering och filmer kommer att finnas på bloggen under ma/NO planeringar.

MUSIK
Vi arbetar fortfarande med musikskapande i GarageBand. Vi har flyttat fram inlämningen till vecka 45. Det finns en planering bland instruktionerna under uppgifter i Teams där ni kan se om ni ligger i fas enligt planeringen eller behöver jobba ikapp hemma.

SO 9B
Veckan har ägnats åt att lära oss om sekter och fundamentalism. Nästa vecka är det prov i Sekularisering och Nyreligiositet på tisdagen. Instuderingsfrågor, som provet grundar sig på, finns i teams.

Spanska 9BC
Prov på kapitel 2 fredag 16 oktober👍🏼Nästa vecka ska vi lära oss beställa på café och handla i affärer🍨🥤☕️

Trevlig helg!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *