Vecka 43

Hej!

Nu väntar en veckas höstlov för eleverna. Några ska gå på lovskola i tre dagar. Heja er! 🌟 all insats kommer att löna sig i slutändan!

Apropå insats så genomförde vi i veckan höstens första Fokusdag. Vi är en större organisation på högstadiet i år och det gör att vi behöver testa vad som funkar och vad vi behöver utveckla. Elevernas utvärdering efter dagen visar att de allra flesta är nöjda med dagen och att den hjälper till att få saker gjorda och nå ytterligare ett steg längre.

Här är några av elevernas svar i utvärderingen vi gjorde om Fokusdagen

VIKTIGT VECKA 45 

Måndag: 9B kartpromenad Bedömning (de som ej gått) 

Tisdag: Studiestöd 15-16

Onsdag: Studiestöd 15-16.30, Åk 9 simning 

Torsdag: 9AC kartpromenad bedömning 

Fredag:

Matte

NO

Alla som har NO-böcker hemma ska ta med dem till skolan och ge till NO-läraren.

SPANSKA 9BC
Vi kommer inte riktigt hinna med allt som tänkt eftersom onsdagen blev till Fokusdag.
Vi uppmärksammar ”Día de los muertos” (De dödas dag – Alla helgons dag) som är stor i den spansktalande världen). Sen tittar vi på ett avsnitt av ”El atraco al banco”.

SVENSKA
I svenska kommer vi efter lovet att läsa olika krönikor, göra jämförelser, analysera vad som kännetecknar en krönika, samt påbörja en inledning till en krönika.

IDROTT OCH HÄLSA

Efter höstlovet kommer PowerPassen att vara inne i sporthallen. Framöver kommer fokus på PowerPassen att träna din förmåga att anpassa dina rörelser i takt till musik.

Planering

Här finns exempel på rörelserna vi ska träna:

https://youtu.be/OCqOlhavBCg

När vi börjar vara inomhus kommer vi att öppna entrén till sporthallen 10 minuter innan lektionen börjar, så att du i god tid hinner byta om och förbereda dig till lektionen. När lektionen startar kommer entrén inte att vara upplåst. Du får vänta tills det är läge för oss lärare att släppa in dig i Sporthallen om du är sen.
Ta med dina saker in i sporthallen och lägg dem längs väggen.
Det finns skåp om du vill låsa in dina värdesaker. Ta med hänglås.
Skoskydd används inte i sporthallen. Ytterskor tar du av dig. Använd inneskor, turbostrumpor eller var barfota.

Innan vi börjar inomhus har vi två saker kvar att checka av utomhus. Det är kartpromenad och det sista testet där du ska se om du förbättrat din kondition. Information om simningen kommer i ett separat inlägg.

Sist, men inte minst vill vi förbereda er på läsveckan som kommer gå av stapeln vecka 46. Se till att du har en bok redo att läsa. Vi kommer att starta samtliga lektioner den veckan med 10 minuter tyst läsning.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *