Vecka 46

Viktigt nästa vecka 

Bokvecka! Se till att ta med en skönlitterär bok till skolan. Varje lektion startar med 10 minuter tyst läsning.

Måndag – 9B NP svenska, 9B lämna in uppgift om 1800-talets ideologier

Tisdag – 9A NP Svenska, Elevrådet utbildning 13-16, Studiestöd 15-16

Onsdag – 9A & 9C läxförhör Energi, Studiestöd 15-16.30

Torsdag –

Fredag – 9C NP Svenska, 9C lämna in uppgift om The silent Child


Hej!
Nu är vi igång igen med andra halvan av höstterminen. Detta med striktare restriktioner kring corona. Prata gärna hemma om hur viktigt det är att hålla avstånd till varandra och uppmuntra att ta en promenad/cykla till skolan istället för att trängas med massor av andra människor i kollektivtrafiken. Än så länge är vädret varmare än vanligt så det passar toppen.
Nästa vecka startar de muntliga nationella proven och vi börjar med ämnet svenska. Se till att komma i tid till första lektionen eftersom det är din tid att förbereda dig!
9C Engelska.
13 November
Skriv klart uppgiften/ recensionen om the SILENT CHILD. Den finns på URplay om du behöver fräscha upp minnet.
HKK
Alla klasser har genomgång inför prov i Näringlära och ska vara förberedda på prov vecka 48.
Idrott och hälsa 
Vi kommer inte att kunna simma närmsta tiden pga de striktare restriktionerna. Vi får ha tålamod och se hur pandemin utvecklar sig. Även dusch och omklädnad ska ske hemma, vilket gör att vi rekommenderar mjuka rörliga kläder de dagar du har idrott på schemat.
Vi avslutar uteperioden med att göra ett test av vår kondition och springa 1km på tid. Detta ska du sedan utvärdera i din träningsdagbok. Uppgiften ligger på Teams och ska vara klar senast torsdag. Bedömningar kring alla områden hittar du på IST. Efter det kommer arbetsområde Lekar och Redskap inomhus. Här är planeringen för det området:
Musik
Denna vecka ska låten och loggboken lämnas in. Loggbboken lämnas in via uppgifter i Teams och låten mejlas till mig. Det finns instruktioner om detta i musikkanalen på Teams. Nästa vecka kommer vi börja arbeta med musikhistoria.
NO 9A, 9C
9a och 9c har börjat med fysik ska ha våra första läxförhör i energi och effekt på onsdag.
SO 9B
Inlämningsuppgift om 1800-talets ideologier ska in måndag 9/11. Vi startar sedan nytt område med första världskriget. Skriftligt prov planeras för detta område vecka 49.
Spanska 9 A – Daily 
Vi har börjat med Kapitel ” Aficiones” . Här arbetar vi med ord och fraser för fritidsaktiviteter, verb i gerundium , verb med oregelbunden jag- form ,komparation av adjektiv. Jag har 10 elever som kommer att göra muntligt redovisning för mig om temat : ” Min idol är…”
Spanska 9BC – Terese
vi är igång och lär oss beställa på café🧁🧁🧁Använder oss av boken, eget material och lite film. Vi hinner se ett nytt avsnitt av den serie vi följer på UR. Nästa vecka nytt kapitel i boken Mi día, min dag.

 

Svenska

Information till elever och vårdnadshavare inför årets nationella prov i svenska och svenska som andraspråk.

Provet i årskurs 9 är uppbyggt kring ett övergripande tema. Temat för årets prov är Spela roll. Innehållet behandlar olika aspekter av vilka vi är och vad som gör skillnad i stort och smått. Provet är uppdelat på tre delprov:

  • Delprov A: tala
  • Delprov B: läsa
  • Delprov C: skriva

Delprov A genomförs under vecka 46 medan delprov B och delprov C genomförs på fastlagda provdatum i mars. Någon vecka innan dessa två delprov genomförs kommer eleverna att få mer information om dem.

Delprovet sker i grupper om fyra till fem elever, och eleverna kommer att bedömas i hur de presenterar ett underlag och leder en diskussion samt hur de deltar i diskussioner. Utgångspunkten för presentationerna och diskussionerna är textutdrag från såväl skönlitteratur som sakprosa men kan också vara till exempel ett filmklipp. Eleverna kommer att få tid att förbereda sin presentation.

  • Klass 9B genomför sitt delprov på måndag 9/11. Dagen inleds med en gemensam förberedelse i klassrummet mellan klockan 08:30-09.30.
  • Klass 9A genomför sitt delprov på tisdag 10/11. Dagen inleds med en gemensam förberedelse i klassrummet klockan 08:15-09:15.
  • Klass 9C genomför sitt delprov på fredag 13/11. Dagen inleds med en gemensam förberedelse i klassrummet klockan 08:30-09:30.

Eleverna är informerade om vilken grupp de tillhör samt vilken tid de ska redovisa. Under dagen har eleverna ordinarie undervisning och plockas ut från klassrummet när det är dags för delprovet. Den sista gruppen i 9B beräknas sluta klockan 16:30, den sista i 9A klockan 16:15 och den sista i 9C klockan 16:30. Eventuellt förlängd skoldag kompenseras i samband med jullovet.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *