Vecka 47

Viktigt vecka 48
Måndag:
Tisdag: 9A NP ENG, Studiestöd kl 15-16
Onsdag: 9B & 9C NP ENG, Studiestöd kl 15-16.30
Torsdag: 9C NP ENG
Fredag:


Hej!

Vi är nu inne på sista veckan med muntliga nationella prov. Nästa vecka kommer onsdagen att vara schemabrytande för eleverna och vi har fokusdag. Åk 7 och 8 kommer att arbeta hemifrån med fjärrundervisning och därför kommer det extra mycket fokus för våra åk 9.


Engelska
9A Genomför engelska muntligt NP måndag 23 nov
9B Genomför engelska muntligt NP tisdag- onsdag 24-25 nov
9C Genomför NP delprov A Speaking 25-26/11

Franska
Åk 9 B/C🍀!

Vi försätter att jobba kapitel 2 och elever arbetar i par för att översätta verbformerna till franska. Dessutom de kommer att förbereda och träna inför prov. Bon chance

Idrott och hälsa

Matte
9a: Logga in på NOMP men förnamn.efternamn och alla har samma lösenord, fråga en klasskamrat eller en mattelärare. Sofia har lagt in övningar som är bra att öva på. Särskilt bra är den som heter Bråktal: Tallinje med halvor, tredjedelar och fjärdedelar men gör några andra enkla innan som uppvärmning om du tycker den här är svår. Skriv på teams till Sofia Kontos om ni vill ha hjälp med matten hemma.

Musik
Vi arbetar vidare med musikhistoria och har hittills gått igenom blues, country och rock n’ roll. Eleverna kommer få en inlämningsuppgift som lämnas in senast fredag 11/12.

Spanska
9A: Vi försätter att jobba i grupp med tema ¿ Cuánto vale? och nästa vecka på onsdag ska vi göra Test om kapitel ” Aficiones”

Spanskagruppen 9BC har börjat med Mi día – ”min dag” där ett av målen är att kunna berätta muntligt om sin dag. Vi går igenom klockan, tidsuttryck och olika verb som passar i sammanhanget. Prov 4 december🌻

Svenska och svenska som andraspråk
Den här veckan har 9A och 9B börjat arbeta med ett nytt arbetsområde som omfattar argumenterande tal. Vi har analyserat ett tal utifrån innehållet, strukturen och språket. Under nästa vecka kommer eleverna, som övning, få göra en egen presentation utifrån tal
9c har denna vecka påbörjat att skriva en krönika gemensamt. De ska under nästa vecka skriva sin egen krönika.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *