Vecka 5

Tack för ert engagemang och digitala förmåga ni visat vid de elevledda utvecklingssamtalen denna vecka! Vi hoppas att ni följer upp avtalen och tex påminner att eleverna ska gå på studiestöd, ha med sig sin fulladdade ipad till skolan eller plugga det där lilla extra som kan ge fina resultat i slutändan.

Viktigt nästa vecka

Måndag: Studiedag – eleverna är lediga

Tisdag: Studiestöd kl 15.15-16.15

Onsdag:  Studiestöd kl 15-16.30

Torsdag:

Fredag:

 

9C Engelska:
Lämna in 4:e delen av eng-projeketet. Ladda upp den på uppgifter i Word. Skicka samma text till din feedback friend i en privat chatt för kamrat respons. Lägg till mig i chatten.
Idrott och hälsa:
Vi börjar förbereda oss inför att bada isvak med naturskolan.
9B – måndag vecka 8
9C – torsdag vecka 8
9A – onsdag vecka 10
På onsdag är Åsa på utbildning. 9B kommer därför att starta dagen med matte. 9A får en fysisk uppgift att utföra på hemmaplan. Uppgiften landar i Teams. 9C kommer att spela badminton.
Musik: Efter två lektioners övande på gitarr- och pianoackord och ackordbyten har vi nu börjat spela tillsammans i ensemble. Vi kommer fortsätta med detta och öva på vad som är viktigt att tänka på i ensemblespel. Vi arbetar fortfarande med låten No woman, no cry.

Svenska

9C skriver sina argumenterande tal utefter ett ämne de valt. Vi kommer att skriva nästa vecka också. vecka 7 och 8 är det muntliga redovisningar.

Spanska 9BC jobbar vidare med att kunna uttrycka vad de SKA göra och vad de GJORT.
Prov blir det v. 8 på onsdagen🍀
Vi ska också jobba med frågeord och tidsuttryck och en muntlig uppgift, ställa frågor om varandra till varandra.

Spanska 9A – Nästa vecka arbetar vi med texten ”USA och spanskan” / ”Estados Unidos y el español. “ Ni kommer att leta efter information om några kändisar spansktalande personer i USA och skriva en kort text på spanska. Även ska fem elever som ännu inte klarat det muntliga delprovet och en elev som har inte lämna in inlämningsuppgift kommer göra provet under v.6.
SO 9B:
Vi har börjat med demografi, och jobbar veckan ut med en uppgift om familjeplanering och hur det påverkar länder. Vi kommer även titta på en föreläsning av Hans Rosling.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *